Genomineerden Sportaward Purmerend 2019

Bij de Sportraad Purmerend zijn onderstaande kandidaten aangemeld. Inmiddels heeft een onafhankelijke jury zich beraad. De winnaar van de Sportaward zal maandag 13 januari 2020 bekend worden gemaakt.Junioren van het combi-team Turncentrum Waterland / PAX Hoofddorp

Na met overmacht de kwalificatie wedstrijd te hebben gewonnen werd dit team uiteindelijk bij de finale in Sittard met ruime voorsprong Nederlands kampioen, junioren 1e divisie.
Het team bestond uit vier turners van TCW en twee van PAX.

Honk- en softbalvereniging Flying Petrels

Afgelopen jaar werden zowel het vlaggenschip van de vereniging als mede de damessoftbalselectie en het juniorenhonkbalteam kampioen. In 2020 bestaat de vereniging 60 jaar.

Joost Keijer

Deze 16 jarige Purmerender heeft eind november, in de klasse tot 50 kilo, de Nederlandse karartetitel veroverd.
Was al eens in 2016 genomineerd, het jaar waarin hij zowel Nederlands als Europees kampioen werd.
Was lid van Sambon sport maar traint nu in Haarlem bij sportschool Kenamju.

Arshak Davtyan. Judo. (veteranen.)

Veroverede in 2019 de 3e plaats bij de Open Franse kampioenschappen, werd 5e bij het Europese kampioenschap en 3e bij het Wereldkampioenschap.
Maar is sinds 2011 ook de coach van de succesvolle Hendrik Koppe. (9 Keer Europees en 10 keer Wereldkampioen bij de veteranen.) Lid van Kodakan.

Chiara Pinna, 12 jaar, turnen

Chiara werd afgelopen jaar Nederlands kampioen in de meerkamp.
Zij kwam uit in de jeugd1 N1, de hoogste divisie.
Traint, via Gymnet, Hercules Beemster, T.C.W., gem. 20 uur per week bij TurnZ in Amsterdam. Zij maakt bovendien deel uit van OJTS, (Oranje Jong Talent Selectie en traint daarvoor één keer per maand in Heerenveen.

Xander Aué (16 jaar) en Olivier Tolk (17 jaar) Padel

Deze twee jeugdleden van Elckerlyc hebben geschiedenis geschreven door als eerste Nederlands jeugdteam naar een WK jeugd padel afgevaardigd te worden.
Dat de Nederlandse padelbond een jeugdselectie heeft samengesteld is een logische vervolgstap in de ontwikkeling van deze sport.Werden op het WK uiteindelijk 9e na eerst 2e te zijn geworden bij het Ned.kampioenschap onder 18 jaar. Daarvoor waren zij al kampioen van Noord-Holland.