Verkiezingen 2014

Sport heeft een belangrijke rol in onze maatschappij. Sport bevordert de gezondheid, verbroedert en het is een bindmiddel voor onze stad. Een belangrijk deel van de sport wordt aangeboden door verenigingen die gedragen worden door actieve vrijwilligers. Of het nu binnen- of buitensport betreft, het vraagt wel om faciliteiten. Faciliteiten op het gebied van accommodaties en beheer. Daarnaast beïnvloeden politieke beleidskeuzes en wet- en regelgeving de wijze waarop sport verzorgd kan worden. 

Het is daarom belangrijk dat zowel de collectieve als ook de individuele sportbelangen optimaal vertegenwoordigd worden. Zowel bij de politiek, de beleidsmakers als de uitvoerders.

De Sportraad in Purmerend informeert u wat de lokale politieke partijen zoal met sport in hun verkiezingsprogramma’s in de komende vier jaar voor u in petto hebben. Met deze lokale verkiezingen kunt u dan als burger bepalen wat u op onder andere sportgebied aanspreekt en welk partijprogramma het meeste bij uw wensen aansluit.

Speerpunten voor de sport


De Sportraad heeft een aantal speerpunten voor de sport geformuleerd. Op deze punten zijn de partijprogramma's beoordeeld. 

>>  Sport in één oogopslag>> Sportraadpunten toegelicht