Zo krijgt de stad een boost

Publicatiedatum: 25 september 2017 Sportkrant

Sportcomplex inzetten als stadpromotie


PURMEREND - Ruim tien jaar is er over gesproken, maar zaterdag 23 september is het multifunctionele sportcomplex aan de Van IJsendijkstraat toch écht geopend. Het heeft dus even geduurd, maar je krijgt er dan wel wat voor terug.
Wie met de auto komt, parkeert onder het complex. Daar is ruimte voor 200 auto's. Er is ruimte voor 275 fietsers en 60 bromfietsers. Het complex bestaat uit twee topsporthallen waar bezoekers - in elke zaal 500 - op de uitschuifbare tribunes plaatsnemen. Verder is er een volledig ingerichte turnhal voor Turncentrum Waterland. Verder zijn er op de tweede verdieping nog twee sporthallen met vaste tribunes.
Houtaccenten

Door de ligging van het gebouw heeft de accommodatie ook een relatie met de omliggende buitensporten, zoals rugby en korfbal. De entree heeft een brede trap en flinke glaspartijen met direct zicht op de sporters. Meteen bij de binnenkomst is er horeca met een buitenterras. Bezoekers kijken vanaf dit terras op de buitensport. Binnen in het pand is gebruik gemaakt van duurzame materialen, natuurlijke tinten en houtaccenten. Kleuraccenten geven route- en ruimteaanduidingen. Met de komst van de sporthal is Purmerend volgens Sportraadvoorzitter René Voorwerk op de goede weg, maar kan er nog veel gebeuren om sport meer op de kaart te zetten. Zo zou de gemeente de sporthal in moeten zetten als stadspromotie.


Sportstad

Voorwerk: "Zet naast toerisme ook in op sport. Met grote wedstrijden en toernooien trek je veel bezoekers naar je stad. Daar profiteert een centrum vervolgens ook weer van. Zo krijgt de stad een boost. Sport moet geen doel zijn, maar een middel om verbinding tussen mensen te creëren. Door mensen uit allerlei lagen van de bevolking met elkaar te laten sporten, ontstaat sociale cohesie. Daarom hoop ik dat de gemeente zich nog veel meer als sportstad gaat profileren. De hal staat er nu eindelijk, maar eigenlijk is dit nog maar het begin. Er zijn nog veel verenigingen die nodig een nieuwe accommodatie nodig hebben. Bovendien is er enorme belangstelling voor onder meer (vrouwen)voetbal en hockey. Het tekort aan kleedkamers wordt bijvoorbeeld een uitdaging waar we mee te maken krijgen. We praten ook met de gemeente mee over Purmerend 2040, het toekomstbeeld van onze stad. We adviseren vooral niet alles vol te bouwen met huizen, maar ook ruimte in te plannen voor sportfaciliteiten, zoals een Cruyff Court. Want één centrale plek met prachtige trainingsmogelijkheden is prachtig, maar het blijft belangrijk voor inwoners om in hun directe omgeving te kunnen bewegen."

Laatste nieuws multifunctionele sportaccomodatie »


 


 

 

Onze partner in de sport